Her får du en rigtig godt, og ikke mindst nem opskrift med fremgangsmåde, til en lækker vegansk lasagne. Flere af os har fået øjnene op for at skåne både dyr og klima, ved ikke at spise kød. Dertil er det også blevet meget lettere at erstatte kødet med vegansk produkter, da der kommer flere forskellige produkter, som passer til mange forskellige retter. I en lasagne er der oksekød, som nemt kan erstattes af plantebaseret fars. Det er lige så nemt at erstatte kødet, som det er at erstatte sukker med sukrin i kager. Ikke mindst er platefars billigere end almindeligt oksekød som indeholder en høj mængde fedt. Her får du en god og lækker opskrift på en hjemmelavet vegansk lasagne med en masse gode næringsstoffer igennem grøntsager.

ForfatteradminKategori
Personer4 Portioner / Personer
 400 g Plantebaseret fars
 1 pt stort løg
 2 pt Dåser hakkede tomater
 250 ml Vand
 1 pt Dåse Tomatpure
 3 pt Store gullerødder
 1 tsp Oregano
 1 tsp Basilikum
 1 pt Salt og Peber
Bechamelsause
 300 ml Mælk
 1,50 tbsp Maizena blandet med 1/2 dl koldt vand
 1 pt Muskatnød
 1 pt Salt og peber
Yderligere
 1 pt Lasagneplader
 1 pt Reven ost
1

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

2

Varm en gryde og tilsæt en smule olie - Sauter løget til det er blankt

3

Kom den platebaseret fars i gryden til løget og brun det. Tilsæt lidt peber og tomatpurén og rør rundt.

4

Hæld de dåser hakkede tomater i gryden og blandt det godt sammen. Dertil tilsætter du de levede gulerødder, porrerne (eller hvad du nu bedst kan lide af grøntsager)

5

Smag kødsoven til med lidt salt. Hvis du synes at kødsovse er for tyk, kan du tilføje vand.

6

Lad kødsovse stå og simre under låg imens du laver bechamelsovsen.

7

Tag en ny gryde og hæld mælken i og varm det op. (sørg for at den ikke brænder på)

8

Tilsæt maizena-blandingen i mælken og rør omhyggeligt.

9

Smag til med salt og peber, evt. lidt muskat. Rør hele tiden i bechamelsovsen indtil den er blevet tyk, og sluk derefter for varmen.

10

Find et ovnfast fad frem. Start med at hælde et lag kødsovs i, lasagneplader, bechamelsovs og gentag processen. Afslut med et tyndt lag bechamelsovs på toppen.

11

Stil fadet i ovnen i 20 minutter.

12

Tag fadet ud og tilføj lidt reven ost på toppen og stil den i ovnen i yderligere 15 minutter indtil osten er gylden.

13

Færdig

Vær kreativ

Det gode ved denne opskrift og selve retten er, at at du kan tilføje lige nøjagtig de ingredienser i retten, som du ønsker. Det helt ideelt vil være at se hvad du har i køleskabet, eventuelt af rester fra tidligere retter, som du kan tilføje i retten. Du kan tilføje lige nøjagtig de grøntsager som du har liggende i køleskabet, eller som du og din familie kan lide. Hvis du ser hvad du har i køleskabet inden du går i gang med at lave retten, så kan du undgå madspild, ved at tilføje ingredienser du allerede har, så du undgår at smide det ud.

Det er især en god ting at tilføje en masse gode grøntsager i denne vegansk lasagne, især hvis man ikke er god til at spise grøntsager normalt. Det gælder også især børn, som helt gerne vil gå langt udenom grøntsagerne, hvis de ligger synlige på en tallerken. I en lasagne blandet det hele sammen, og de grøntsager som har en mere skrap smag, overdøves af den gode smag af tomat, fars og krydderier. Du kan prøve dig frem ved at lave din egen personlige opskrift, og udskifte de ingredienser du og din familie kan lide.

Ingredienser

 400 g Plantebaseret fars
 1 pt stort løg
 2 pt Dåser hakkede tomater
 250 ml Vand
 1 pt Dåse Tomatpure
 3 pt Store gullerødder
 1 tsp Oregano
 1 tsp Basilikum
 1 pt Salt og Peber
Bechamelsause
 300 ml Mælk
 1,50 tbsp Maizena blandet med 1/2 dl koldt vand
 1 pt Muskatnød
 1 pt Salt og peber
Yderligere
 1 pt Lasagneplader
 1 pt Reven ost

Directions

1

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

2

Varm en gryde og tilsæt en smule olie - Sauter løget til det er blankt

3

Kom den platebaseret fars i gryden til løget og brun det. Tilsæt lidt peber og tomatpurén og rør rundt.

4

Hæld de dåser hakkede tomater i gryden og blandt det godt sammen. Dertil tilsætter du de levede gulerødder, porrerne (eller hvad du nu bedst kan lide af grøntsager)

5

Smag kødsoven til med lidt salt. Hvis du synes at kødsovse er for tyk, kan du tilføje vand.

6

Lad kødsovse stå og simre under låg imens du laver bechamelsovsen.

7

Tag en ny gryde og hæld mælken i og varm det op. (sørg for at den ikke brænder på)

8

Tilsæt maizena-blandingen i mælken og rør omhyggeligt.

9

Smag til med salt og peber, evt. lidt muskat. Rør hele tiden i bechamelsovsen indtil den er blevet tyk, og sluk derefter for varmen.

10

Find et ovnfast fad frem. Start med at hælde et lag kødsovs i, lasagneplader, bechamelsovs og gentag processen. Afslut med et tyndt lag bechamelsovs på toppen.

11

Stil fadet i ovnen i 20 minutter.

12

Tag fadet ud og tilføj lidt reven ost på toppen og stil den i ovnen i yderligere 15 minutter indtil osten er gylden.

13

Færdig

Notes

Vegansk lasagne