Lige nu har du mere tid end nogensinde. Måske du er glad for at lave mad normalt, men grundet en hektisk hverdag, har du muligvis ikke haft tid eller overskud til at forbedre dine evner i et køkken. Nu er tiden kommet. Du kan både forbedre dine evner indenfor bagværk og i det mere salte køkken. Indenfor mange former for discipliner siges det, at man skal bruge 10.000 timer på at blive god til noget, måske det er det samme indenfor madlavning – skynd dig derfor i gang.

Lav en surdej

Det er nærmest blevet en trend at have gang i sin helt egen surdej. Folk giver deres surdeje navne og passer og plejer dem, som sin egen lille baby. Der kan gå sport i at lave en god surdej, så kom hellere i gang inden det bliver yt. Til start skal du lave din grundlæggende surdej, som du efterfølgende ”avler” på. Det vigtige med en surdej, er at den fodres dagligt og at du skifter den, beholder surdejen er i, løbende. Ellers kan surdejen begynde at mugne og så kan du af gode grunde ikke bage med den.

Udforsk nye retter

I en normal hverdag tyer du, af gode grunde, til alle de gode gamle retter, som du altid kan lave nemt og hurtigt. Da tiden nu er til det, så udforsk gerne nye retter. Gå igennem alle dine gamle opskriftsbøger og start fra en ende. Du kan også hente god inspiration i de mange madprogrammer, som vises i tv. Et program, som virkelig kan lære dig meget, er masterchef. De bruger her en masse udstyr, som kan gøre underværker for dine retter. Med moneylender kan disse maskiner blive dine på få dage.

Gør klar til et brag af en påskefrokost

Julen er en stresset tid lige så vel som påsken og andre højtider, hvor familien skal samles om et stort frokostbord.  Selvom vi ikke må samles særligt mange mennesker sammen, så skal de få ikke snydes for en påskefrokost ud over det sædvanlige. Med dine nye madkundskaber kan du levere en frokost der ikke læner sig op ad det typiske bord med købe-remoulade og halvslatne fiskefileter fra fryseboksen i fakta. Ved disse former for frokoster ender gæsterne altid med at blive så mættet, at det ikke er behageligt. Skru eventuelt ned for antallet af retter og lad al fokus komme på de få retter du servere. Jeg lover dig, at det bliver en påskefrokost som dine få gæster sent vil glemme.